A kiberbiztonsági szakemberként való munkavállalás azért vonzó, mert ezen a területen kereslet van a szakemberek iránt, és a felkínált munkakörök változatossága miatt.

Az alábbiakban áttekintjük, milyen kiberbiztonsági lehetőségek vannak jelenleg, és mit tehet, hogy az év előrehaladtával kihasználhassa ezeket.

Kortárs kiberbiztonsági karrierek - kibontva

Nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, hogy ez az ágazat különböző szerepeket kínál mérlegelésre és követendő utakat. A legjobb lehetőségek közé tartoznak:

Biztonsági mérnök Az aktuális fenyegetések megértése és a megelőzésükre irányuló stratégiák végrehajtása a biztonsági mérnöki munka szerves részét képezi. Ez egy olyan munkakör is, amely a küldetéskritikus informatikai eszközök védelmének nagy ívű megközelítését öleli fel.

Incidensre kezelő Amikor a jogsértések bekövetkeznek, az incidensre reagálók azonnal akcióba lépnek, hogy mindenféle biztonsági zűrzavarral foglalkozzanak, csökkentve a következményeket és biztosítva az üzletmenet folytonosságát.

Biztonsági menedzser A biztonsági menedzserek feladata a szakemberekből álló csoportok felügyelete, valamint a részlegek közötti kommunikáció és együttműködés hatékony lebonyolításának biztosítása. E területen a legmagasabb szintű vezetői pozíciókat a felsővezetők töltik be.

Biztonsági tanácsadó A biztonsági szakemberként való szabadúszóként történő munkavégzéshez a vállalkozások által felbérelt szaktanácsadó, aki tanácsot ad a távoli fenyegetések kezelésétől kezdve a helyszíni intézkedéseket magában foglaló, az adatlopás és a zavarok megelőzését célzó intézkedésekig.

Etikus hacker A hackerek nem mindig a rosszfiúk. Valójában bárki, aki ezen a téren jártassággal rendelkezik, pozitívan kamatoztathatja azokat, ha etikus hackerként dolgozik, és behatolásvizsgálatot végez annak megállapítására, hogy egy szervezet biztonsága megfelel-e a célnak.

Tanácsok a kiberbiztonsági álláspiacra való belépéshez

Számos módja van annak, hogy biztonsági szakemberré váljon, például:

A kívánt karrierhez illeszkedő kiberbiztonsági képesítés megszerzése. Számos képesítés, tanúsítvány és akkreditáció létezik ezen a területen. Ha nem tudja, mi a különbség a CISSP és a CISA között, ezen az oldalon többet megtudhat, és a tanultak alapján eldöntheti, melyik a megfelelő az Ön számára.

A legfontosabb, amit szem előtt kell tartanod, a saját karriercéljaid és ambícióid. Egyes képesítések szélesítik a látókörét, és átvehető készségeket biztosítanak, míg mások specializáltabbak, és a lehetőségek egy bizonyos részhalmazához biztosítanak hozzáférést a foglalkoztatás szempontjából.

A vállalatok hírnevének összehasonlítása A modern munkaerőpiac másik realitása, hogy a leendő munkavállalóknak több lehetőségük van arra, hogy alaposan megvizsgálják a leendő munkaadókat, mielőtt eldöntenék, hogy elfogadják-e a tőlük érkező állásajánlatokat.

Ez különösen fontos a kiberbiztonsági szakemberek számára, mivel olyan nagy a kereslet a szakértők iránt, hogy megengedheti magának, hogy igényes legyen.

Azok a vállalatok, amelyek a múltban PR-katasztrófákat éltek át, nehezen fogják vonzani és megtartani a tehetségeket. A munkavállalók számára a vállalkozás hírnevének felkutatása és a meglévő és korábbi alkalmazottak visszajelzéseinek beszerzése egy módja annak, hogy kiszűrjék a nem megfelelő lehetőségeket.

Folyamatos növekedés és fejlődés A kiberbiztonság nem ül nyugodtan, és az ezen a területen tevékenykedő szakemberek sem. Tehát még ha van is tapasztalata és előzetes képzése a biztonsággal kapcsolatos területeken, ha hajlandó évről évre tovább tanulni és fejlődni, az segít abban, hogy továbbra is vonzó ajánlat maradjon a munkáltatók számára.

Ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi munkáltatók által felkínált lehetőségeket meg kell ragadni, ahelyett, hogy a vízben taposva a legjobbakat remélnénk.

Végszó

A jó fizetések, a nagyfokú rugalmasság és a bőséges választék miatt a kiberbiztonsági lehetőségek és állások mindenképpen megérik a figyelmét, akár még tanul, akár pályamódosításon gondolkodik.

Csak azzal legyél tisztában, hogy a profi minősítés kemény munkával és sokrétű készségekkel jár, ezért készülj fel arra, hogy erőfeszítéseket teszel azért, hogy azt kapd a jövőbeli munkádtól, amit szeretnél.