Mobileszköz-menedzsment

Teljeskörű védelem céges mobil eszközeinek is.

Melyek az MDM főbb előnyei?

Eszközök feletti ellenőrzés

Kezelje dolgozói és cége mobil eszközeit egy helyről, legyen szó biztonsági beállításokról, szabályok alkalmazásáról vagy egyedi alkalmazások leküldéséről.

Folyamatok automatizálása

Automatizálja az új dolgozók eszköztelepítését, így már rögtön előre beállított levelezéssel, VPN-nel és titkosítással veheti kézbe új készülékét.

Szoftverek felügyelete

Kényszerített alkalmazás frissítések, blokkolt alkalmazások vagy éppen saját szoftverek terítésé, mindenre van lehetőség.

Hogyan működik az MDM?

A Mobil Eszköz Kezelés egy szerver-kliens felépítésű megoldás, ahol a központilag beállított szabályok alkalmazódnak a végpontokra.

Különböző gyártók többféle megoldása áll rendelkezésre, így mindig a legoptimálisabb megoldást lehet kiválasztani. Alapvetően az összes modern Apple eszköz (Macbook, iPhone, stb), Androidos mobiltelefon és akár Windowst futtató számítógép is bevonható a felügyeletbe.

Ha már van meglévő authentikációs és felügyeleti rendszer (pl. Active Directory) a legtöbb esetben gond nélkül integrálható a megoldás. Vagy akár attól függetlenül is működhet az igényeknek megrelelően.

A különböző MDM megoldások elsődleges célja, hogy a hordozható eszközökre is teljes mértékben alkalmazni lehessen a céges biztonsági szabályokat (pl. tároló titkosítás, jelszó szabályok), akárcsak egy hagyományos munkaállomás esetén. Mindezt akár BYOD vagy a szervezet által biztosított eszközökre is.

Eszközfelügyelet használata mellett sem lehet általában elérni az eszközön lévő adatokat magukat. Természetesen minden megoldás lehetőséget nyújt a távoli törlésre (pl. elveszett eszköz esetén) vagy zárolásra.

Mik a bevezetés lépései?

Kisebb szervezet esetén akár kevesebb mint egy hónap alatt bevezethető, így védve cége adatvagyonát és biztonságát.

01

Felmérés

Meglévő készülékek eszközök felmérése, ha van már létező rendszer amibe integrálható az MDM, annak felmérése a folyamat első lépése.

02

Tervezet kialakítása

Felmérés alapján elkészítjük ajánlatunkat, mely több lehetőséget is tartalmaz, beleértve a szabályokat, valamint a technikai megvalósítást.

03

Kiépítés

Szabályok elkészítése, eszközök bevonása a megoldásba, akár kézzel, akár automatikus módon - ha lehetőség van rá.

04

Visszajelzés

Visszajelzések alapján lehetőség van a megoldás finomhangolására, módosítására, hogy minél kényelmesebb és átláthatatlanabb legyen a felhasználók számára.

Mi az az MDM és miért fontos?

Az MDM (Mobile Device Management) egy olyan technológiai megközelítés, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy központilag kezeljék és felügyeljék a dolgozóik mobil eszközeit. Az MDM szoftverekkel a cégek egyszerűen és hatékonyan kezelhetik az okostelefonokat, táblagépeket és más mobil eszközöket, amelyeket a dolgozók az üzleti feladatok ellátására használnak.

Az MDM-re való áttérés és a megfelelő eszközkezelési politikák bevezetése számos előnnyel járhat a vállalatok számára. Az egyik legfontosabb előnye az adatvédelem biztosítása. Az MDM lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy meghatározzák, milyen adatokat lehet az eszközön tárolni, és korlátozhatják a hozzáférést az adatokhoz, amelyek az eszközön találhatók.

Az MDM segít a dolgozók mobilitásának növelésében is, mivel lehetővé teszi számukra, hogy az eszközükön dolgozzanak bárhol és bármikor. Az MDM segítségével a vállalatok távolról biztonságosan frissíthetik az eszközök szoftverét, telepíthetik a szükséges alkalmazásokat és nyomon követhetik az eszközök állapotát.

Az MDM a vállalatok számára azt is lehetővé teszi, hogy optimalizálják a költségeket, mivel az eszközök használatát és állapotát központilag felügyelhetik, és így elkerülhetik a felesleges költségeket, amelyek az árnyékit rendszerek, nem használt licencdíjak vagy az eszközök elvesztése miatt merülhetnek fel.

Összességében az MDM egy fontos technológiai megoldás, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hatékonyan kezeljék és felügyeljék a dolgozóik mobil eszközeit, miközben biztonságosabb és rugalmasabb munkavégzést biztosítanak a dolgozóik számára.