Blog

Üdvözöljük blogunkon. Itt megtalálja legfrisebb esettanulmányainkat, leírásainkat.

Olvasd tovább

A szervezetek 90%-a nem képes egy órán belül megoldani a kiberfenyegetéseket

A Palo Alto Networks, a kiberbiztonsági megoldások globális szolgáltatója közzétette a felhőalapú biztonság állapotáról szóló harmadik éves, 2023-ra vonatkozó jelentését, amelynek keretében világszerte több mint 2500 C-szintű vezetőt kérdeztek meg, hogy betekintést nyerjenek a felhő bevezetési stratégiáikba és tapasztalataikba. A jelentésből kiderült, hogy a szervezetek 90%-a nem képes egy órán belül észlelni, megfékezni és megoldani a kiberfenyegetéseket, rávilágítva a felhőben működő vállalkozások legfőbb biztonsági hiányosságaira és kihívásaira.

Olvasd tovább

Az EOL operációs rendszerek kezelésére vonatkozó stratégiák

Az elavult szoftverek egyszerűen a rohanó technológiai életünk ténye. A technológiai csapatok tudják, hogy kezelniük kell a szoftver életciklusát. A csapatok azt is tudják, hogy mindenáron el kell kerülniük a már nem támogatott szoftverek futtatását.

Olvasd tovább

Miért használjuk Apple Business Managert

Az Apple Business Manager az Apple által biztosított ingyenes szolgáltatás, amely lehetővé teszi a szervezetek számára három dolog kezelését: eszközök, alkalmazások és fiókok.

Olvasd tovább

Top kiberbűnözés és biztonsági előrejelzések 2023-ra

A szervezetek számára elengedhetetlen, hogy megértsék a legújabb fenyegetéseket és előrejelzéseket a kiberbűnözéssel és a biztonsággal kapcsolatban az új év felé haladva. Ez a szöveg a 2023-ra vonatkozó legfontosabb kiberbűnözési és biztonsági előrejelzéseket tekinti át, és javaslatot tesz arra, hogy az egyéneknek és a szervezeteknek mit kell tenniük.

Olvasd tovább

Hogyan segít az AI és az automatizálás az adatközpontoknak a digitális átalakulás előretörésekor

Ahogy a digitális átalakulás minden iparágban felgyorsul, úgy nő az adatszolgáltatások iránti kereslet is. Miközben egy olyan új korszakba lépünk, amelyben a technológia uralja társadalmunkat és gazdaságunkat, az üzemeltetőknek gondosan egyensúlyba kell hozniuk a fenntarthatósági követelményeket a megnövekedett hely- és munkaerőigénnyel, miközben csökkenteniük kell a környezetre káros kibocsátásaikat.

Olvasd tovább

A 4 legfontosabb felhő trend, amire figyelni kell 2023-ban

Miközben 2022-ben a politikai és gazdasági bizonytalanság uralta a címlapokat, a felhőipar számára is monumentális év volt, hiszen a felhőszolgáltatásokra fordított végfelhasználói kiadások elérik a 490,3 milliárd dollárt.

Olvasd tovább

Grafikák a múltból: CGA, EGA és VGA

A távoli múltban, a 80-as évek elején az IBM által épített alap PC (XT, AT) nem rendelkezett sok színnel, amivel játszhattunk volna. Ez elsősorban üzleti gép volt. Minden más másodlagos volt, mint például a játékok, még akkor is, ha sokat portoltak PC-re. A Commodore 64-hez vagy az Apple II vonalhoz (mely felénk teljesen ritkaság számba ment) képest azonban az IBM gépei vizuálisan elég unalmasak voltak.

Olvasd tovább

Kiberbiztonság a hibrid munkahelyen: az alkalmazottak eszközeinek védelme

A munkakörülmények jelentősen átalakultak az elmúlt években, és minden jel szerint a távmunka már végleg velünk marad. Az Unisys tanulmánya szerint az üzleti vezetők 64%-a jelezte, hogy szervezetük a COVID-19 világjárvány előtt alkalmazott működési modelltől eltérő működési modell bevezetését tervezi.

Olvasd tovább

Mi a teendő a fokozott kiberbiztonsági kockázatok idején?

Napjainkban a növekvő politikai feszültségek fényében minden cég számára létfontosságú, hogy vizsgálják felül és szükség esetén erősítsék meg kibervédelmüket a kiberfenyegetettség jelenlegi szintjének érzékelhető növekedése miatt.

Olvasd tovább

Viszlát 486 támogatás...

Pár héttel ezelőtt Linus Torvalds bejelentette a Linux kernel levelezési listás bejegyzésében, hogy az Intel 80486-os architektúra támogatásának megszünteti. Az, hogy egy régi és kevéssé használt architektúráról lemondanak, nem meglepő, hiszen egy évtizeddel ezelőtt ugyanez a sors jutott a Linux első platformjának, a 80386-nak. Lehet, hogy a 486-os vonal már rég halott az asztali gépeken, de mivel nem tűntek el teljesen a beágyazott térből, és továbbra is a retroszámítógépek kedvencei közé tartoznak, érdemes egy percet szánni arra, hogy megvizsgáljuk, milyen következményei lehetnek ennek a lépésnek, ha vannak egyáltalán.

Olvasd tovább

Szolgáltatás kimaradások hatásai

A mai világ fejlett összekapcsolhatósága lehetővé tette az online elérhető áruk és szolgáltatások számának ugrásszerű növekedését. Ezáltal az online világ aranybányává vált nemcsak azon nagymúltú vállalatok számára, amelyek képesek voltak megfelelően alkalmazkodni az online környezethez, hanem az internet korszakában született digitális vállalatok számára is.

Olvasd tovább

Hogyan kezeljük a távmunka biztonsági kockázatait

Amit egykor egy munkahely előnyének tekintettek, mára egyenesen szükségszerűséggé vált. A távmunka, amely egykor csak bizonyos vállalatok és iparágak számára volt választható luxus, ma már az úgynevezett “új normális” egyik központi pillére, legalábbis ami az íróasztal melletti munkavégzést illeti.

Olvasd tovább

Mi az a mobileszköz-kezelés (MDM)?

A mobileszközök használata a munkahelyeken a 2000-es évek eleje óta folyamatosan növekszik, és a közelmúltban mindenütt jelen voltak a vállalatoknál. A vállalatok és alkalmazottaik nagymértékben függnek az olyan mobil eszközöktől, mint a laptopok, táblagépek és okostelefonok, hogy számos műveletet és feladatot teljesítsenek.

Olvasd tovább

5 módszer az IT-infrastruktúra megbízhatóságának biztosítására

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a megbízhatatlan informatikai rendszer a munkanap egyik legfrusztrálóbb része lehet. Nemcsak a végfelhasználó számára lehet frusztráló, de a nem hatékony infrastruktúra működtetése rendkívül költségessé is válhat a szélesebb üzletág számára.

Olvasd tovább

Google Suite migrálás

Mint bizonyára közismert, hamarosan a Google megszünteti a régi, ingyenes Google Suite-ok működését, amire két megoldás van: előfizetni valamelyik Google Worksuit csomagra, vagy elmigrálni a levelezést (és a többi adatot) egy másik szolgáltatóhoz.

Olvasd tovább

Egyedi WHMCS hook fejlesztés

Egy WHMCS alapú rendszerbe kellett beépíteni, hogy a vásárlásokról adatokat küldjön egy külső affiliate rendszer felé.

Olvasd tovább

Több PHP verzió egy cPanel tárhelyen

Ügyfelünk saját, dedikált cPanel szerverrel rendelkezik , mellyel alapvetően elégedett volt, azonban volt egy problémája, amit nem tudott (vagy akart) a szolgáltatója, vagy maga sem megoldani: szeretett volna különböző PHP verziót beállítani almappákban egy domain név alatt.

Olvasd tovább

CloudLinux 8 migráció

A projekt célja a mevlévő, CloudLinux 6-ra írt automata deploy scriptek módosítása, hogy műküdjenek CloudLinux 8-on is. Az egyedi megoldású deployment bare-metal szerverek telepítését végzi, PXE-vel bootolva, majd ezekre cPanel-t feltelepítve.

Olvasd tovább

RDP kiszolgáló Amazon EC2 linuxon

Ebben a miniprojektben a cél, egy előre konfigurált (különböző alkalmazások előre telepítése stb.) Ubuntu alapú instance létrehozása volt, amit RDP-n tudnak elérni, és ebből AMI sablon létrehozása, hogy egy kattintással lehessen további hasonló gépeket létrehozni AWS felhőben.

Olvasd tovább

Google Workspace migráció

Egyik ügyfelünk - aki egy kis pár fős céget visz - azzal a problémájával keresett meg minket, hogy nem elégedett jelenlegi email szolgáltatásával. Azonban, nem magával az email szolgáltatás minőségével volt problémája, hanem szeretett volna bevezetni csoportmunka eszközöket, melyre a korábbi szolgáltatójánál nem igazán volt megoldás.