Blog

Üdvözöljük blogunkon. Itt megtalálja legfrisebb esettanulmányainkat, leírásainkat.

Olvasd tovább

Szolgáltatás kimaradások hatásai

A mai világ fejlett összekapcsolhatósága lehetővé tette az online elérhető áruk és szolgáltatások számának ugrásszerű növekedését. Ezáltal az online világ aranybányává vált nemcsak azon nagymúltú vállalatok számára, amelyek képesek voltak megfelelően alkalmazkodni az online környezethez, hanem az internet korszakában született digitális vállalatok számára is.

Olvasd tovább

Hogyan kezeljük a távmunka biztonsági kockázatait

Amit egykor egy munkahely előnyének tekintettek, mára egyenesen szükségszerűséggé vált. A távmunka, amely egykor csak bizonyos vállalatok és iparágak számára volt választható luxus, ma már az úgynevezett “új normális” egyik központi pillére, legalábbis ami az íróasztal melletti munkavégzést illeti.

Olvasd tovább

Mi az a mobileszköz-kezelés (MDM)?

A mobileszközök használata a munkahelyeken a 2000-es évek eleje óta folyamatosan növekszik, és a közelmúltban mindenütt jelen voltak a vállalatoknál. A vállalatok és alkalmazottaik nagymértékben függnek az olyan mobil eszközöktől, mint a laptopok, táblagépek és okostelefonok, hogy számos műveletet és feladatot teljesítsenek.

Olvasd tovább

5 módszer az IT-infrastruktúra megbízhatóságának biztosítására

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a megbízhatatlan informatikai rendszer a munkanap egyik legfrusztrálóbb része lehet. Nemcsak a végfelhasználó számára lehet frusztráló, de a nem hatékony infrastruktúra működtetése rendkívül költségessé is válhat a szélesebb üzletág számára.

Olvasd tovább

Google Suite migrálás

Mint bizonyára közismert, hamarosan a Google megszünteti a régi, ingyenes Google Suite-ok működését, amire két megoldás van: előfizetni valamelyik Google Worksuit csomagra, vagy elmigrálni a levelezést (és a többi adatot) egy másik szolgáltatóhoz.

Olvasd tovább

Egyedi WHMCS hook fejlesztés

Egy WHMCS alapú rendszerbe kellett beépíteni, hogy a vásárlásokról adatokat küldjön egy külső affiliate rendszer felé.

Olvasd tovább

Több PHP verzió egy cPanel tárhelyen

Ügyfelünk saját, dedikált cPanel szerverrel rendelkezik , mellyel alapvetően elégedett volt, azonban volt egy problémája, amit nem tudott (vagy akart) a szolgáltatója, vagy maga sem megoldani: szeretett volna különböző PHP verziót beállítani almappákban egy domain név alatt.

Olvasd tovább

CloudLinux 8 migráció

A projekt célja a mevlévő, CloudLinux 6-ra írt automata deploy scriptek módosítása, hogy műküdjenek CloudLinux 8-on is. Az egyedi megoldású deployment bare-metal szerverek telepítését végzi, PXE-vel bootolva, majd ezekre cPanel-t feltelepítve.

Olvasd tovább

RDP kiszolgáló Amazon EC2 linuxon

Ebben a miniprojektben a cél, egy előre konfigurált (különböző alkalmazások előre telepítése stb.) Ubuntu alapú instance létrehozása volt, amit RDP-n tudnak elérni, és ebből AMI sablon létrehozása, hogy egy kattintással lehessen további hasonló gépeket létrehozni AWS felhőben.

Olvasd tovább

Google Workspace migráció

Egyik ügyfelünk - aki egy kis pár fős céget visz - azzal a problémájával keresett meg minket, hogy nem elégedett jelenlegi email szolgáltatásával. Azonban, nem magával az email szolgáltatás minőségével volt problémája, hanem szeretett volna bevezetni csoportmunka eszközöket, melyre a korábbi szolgáltatójánál nem igazán volt megoldás.