A Proxmox Server Solutions GmbH ma kiadta a Proxmox Mail Gateway 7.3-at, a legújabb nyílt forráskódú e-mail biztonsági megoldását, amely a tűzfal és a belső levelezőszerver között mail proxy-ként működik, segítve a szervezeteket a spam, vírusok, trójaiak és adathalász e-mailek elleni védelemben. Ez a fejlett megoldás spam- és vírusellenes szűrőrendszert használ, hogy maximális védelmet biztosítson minden rajta keresztül küldött kommunikáció számára. Ez az új verzió számos továbbfejlesztett funkciót tartalmaz, amelyek a Proxmox Mail Gateway-t minden vállalkozás számára hatékony és megbízható védelemmé teszik.

Újdonságok a Proxmox Mail Gateway 7.3 verzióban

  • A Proxmox Mail Gateway egy teljes operációs rendszer, amely a Debian 11.6 (“Bullseye”) alapú, de egy újabb, 5.15-ös Linux kernelt használ, és tartalmazza a ZFS 2.1.9-et és a PostgreSQL 13.10-et. Bár az 5.15-ös kernel a stabil alapértelmezett, a legújabb hardverek jobb támogatása érdekében opcionálisan telepíthető a 6.2-es Linux kernel.
  • Ezzel a verzióval a Proxmox fejlesztői integrálják az Apache SpamAssassin új, 4.0.0-ás főverzióját. Mostantól lehetőség van a csatolmányokon belüli spamek felismerésére. A felismerés a .pdf, .odt, .docx, .doc, .rtf, valamint a képek (OCR segítségével) fájltípusok esetében valósul meg. Emellett javult a Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC) házirendből származó információk használatának támogatása a mélyebb elemzéshez. Általánosságban elmondható, hogy a pmg-api csomaggal szállított összes SpamAssassin konfigurációs fájlt hozzáigazították az új SpamAssassin funkciókhoz.
  • TLS-szabályok fejlesztései: A Proxmox Mail Gateway mostantól képes a TLS-titkosítást kikényszeríteni a bejövő levelek esetében.
  • Az SMTPUTF8 támogatás javult, és mostantól az API-n vagy a GUI-n keresztül kikapcsolható.
  • Sötét téma: A többi Proxmox megoldáshoz hasonlóan a Mail Gateway mostantól egy teljesen integrált “Proxmox Dark” témát hoz a webes felületre. Annak felismerésére, hogy a felhasználó világos vagy sötét színű témát kért-e, a CSS médiatulajdonság prefers-color-scheme funkciót használja. A felhasználók az operációs rendszer vagy a böngésző beállításain keresztül jelezhetik preferenciáikat. A felhasználók azonban a webes felületen manuálisan is válthatnak a színsémák között. Továbbá a dokumentáció, valamint a Proxmox Mail Gateway API Viewer mostantól sötét üzemmóddal rendelkezik.
  • A feladatnaplók mostantól közvetlenül letölthetők szöveges fájlként további vizsgálat céljából.
  • A “Connection reset” böngészőhiba elkerülése érdekében a HTTP-kérelmek automatikusan átirányításra kerülnek HTTPS-re. Ez megelőzheti a zavart, különösen a Proxmox Mail Gateway hoszt első alkalommal történő beállítása után.