A Proxmox Server Solutions, a Proxmox Mail Gateway mögött álló vállalat ma bejelentette nyílt forráskódú e-mail biztonsági megoldásának 7.2-es kiadását. A Proxmox Mail Gateway 2005 óta az első számú választás azon szervezetek számára, amelyek olyan vállalati szintű e-mail-szűrő megoldást keresnek, amely nemcsak a spam, vírusok, trójaiak és adathalász e-mailek veszélyeitől védi meg őket, hanem teljes körű levélproxyként is funkcionál a belső levelezőszerver és a tűzfal között. A Proxmox Server Solutions nyílt forráskódú megoldásának új, pontszerű kiadásával a szervezetek számára még egyszerűbbé teszi az e-mailek védelmét.

Újdonságok a Proxmox Mail Gateway 7.2 verzióban

  • A Proxmox Mail Gateway 7.2 egy teljes operációs rendszer, amely a Debian 11.5 (“Bullseye”) alapú, az újabb, 5.15-ös Linux kernelt, valamint a ZFS 2.1.6-ot használja. A Proxmox fejlesztői az Apache SpamAssassin 3.4.6 legújabb upstream kiadását szállítják a Mail Gateway frissített szabálykészletével. A PostgreSQL 13.8-as verziója is szerepel a csomagban.
  • Fejlesztések a szabályrendszerben: A Proxmox Mail Gateway átfogó objektumorientált szabályrendszerével a felhasználók testreszabott szabályokat hozhatnak létre levelezési környezetükhöz. Ez a verzió javítja a nemzetközi e-mailek kezelését az Unicode karakterek támogatásával, és jobban kezeli az SMTPUTF8 e-maileket.
  • A Karantén felület a rendszergazdák és a végfelhasználók számára egyaránt javítja a használhatóságot:
    • Az adminisztrátori nézetben az adminisztrátor mostantól több e-mailt is kiválaszthat, a “Címzett” információ megjelenik, és a levelek listájában van egy kontextusmenü a “Csatolmány” és a “Vírus” karanténhoz.
    • A SpamAssassin szabályai mostantól vizuálisan is rendezhetők pontszámok szerint a SpamInfo rácsban, így segítve a döntés felgyorsítását, hogy melyiket kell kiválasztani és eltávolítani. A ‘Deliver’ és a ‘Delete’ műveletek mostantól színezettek, ami javítja a gyakori műveletek intuitív kezelését.
    • A ‘Spam’ és ‘Vírus’ karanténban lévő mellékletek további megjelenítésével a rendszergazdák teljesebb áttekintést kapnak a kérdéses e-mailekről.
    • A “Vírus” és a “Csatolmány” karantén mostantól opcionálisan szűrhető “Címzett” szerint - ez a funkció különösen hasznos a nagyobb telepítéseknél.
    • A Proxmox Offline Mirror eszköz lehetővé teszi a Proxmox Mail Gateway csomópontok - korlátozott vagy nyilvános internet-hozzáféréssel nem rendelkező - naprakészen tartását és működtetését. A ‘proxmox-offline-mirror’ segédprogrammal lehetőség van egy helyi apt tükör kezelésére a Proxmox és a Debian projektek összes csomagfrissítése számára. Erről a tükörről a felhasználók létrehozhatnak egy külső adathordozót (USB flash meghajtó vagy helyi hálózati megosztás), és ezután frissíthetik a házirenddel korlátozott vagy légtérzáras rendszereiket.